Bergkristal en Aventurijn: krachtige edelstenen

Als je momenteel op zoek bent naar bergkristallen en aventurijn, dan kun je ze krijgen op rubenrobijn.nl. Naast aventurijn vind je er ook verschillende soorten edelstenen en andere minerale stenen. Met goede kwaliteit en zorg zijn de edelstenen bij Ruben Robijn de beste edelstenen in hun klasse. Om meer te weten te komen over aventurijn, kan de volgende informatie je meer inzicht geven over de aventurijn-type kristalstenen.

Wat is een aventuurijnsteen?

Aventurijnsteen staat bekend om zijn doorschijnende eigenschappen die worden gekenmerkt door de aanwezigheid van sprankelende metalen insluitsels. Aventurijnstenen hebben meestal een kleur die varieert van lichtgroen tot donkergroen en technisch gezien wordt aventurijn geclassificeerd als een niet-mineraal gesteente. Het heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs, dus deze steen is een sterke edelsteen. Aventurijnstenen ondergaan meestal geen behandelingsproces en worden vaak ingedeeld bij andere soorten stenen zoals jade en malachiet. Ze lijken echter alleen qua uiterlijk op elkaar omdat ze niet sterker zijn dan aventurijnstenen.

Aventurijn steen behandeling

Het verzorgen van aventurijnstenen is niet moeilijk, je kunt ze alleen reinigen met warm water of ultrasone reinigingsvloeistof. Als je je echter zorgen maakt over het verminderen van de kwaliteit van je aventurijnsteen, kun je op rubenrobinj.nl kijken hoe je edelstenen op een goede en juiste manier verzorgt en schoonmaakt. Vermijd het gebruik van reinigingsvloeistoffen met agressieve chemicaliën. Deze zullen de structuur en kwaliteit veranderen. Houd daarnaast je aventurijnsteen zoveel mogelijk uit de buurt van extreme hitte, want ook dit zal je aventurijnsteen beschadigen. De beste methode om je aventurijnstenen te bewaren is in een doos die is bekleed met een doek. Meng ze niet met andere edelstenen of andere harde voorwerpen om wrijving of krassen op je stenen te voorkomen. Als je gaat sporten of huishoudelijke activiteiten gaat doen, moet je aventurijnstenen of andere edelsteensieraden verwijderen om ongewenste schade te voorkomen.

Aventurijnsteen als sieraad

Op rubenrobijn.nl kun je aventurijnstenen vinden als zeer mooie sieraden en zullen zeker de aandacht trekken van veel mensen. Aventurijnsteen staat bekend om zijn uitstekende sterkte en hardheid, daarom is het geschikt voor sieraden omdat het langer meegaat. Omdat deze steen niet transparant en ondoorzichtig is, wordt hij vaak gemaakt als kralen en voor mooie kettingen of armbanden. Toch worden aventurijnstenen nog vaak gebruikt als hangers en ringen. De aventurijnsteen komt voornamelijk voor in de kleur groen, maar zijn ook te verkrijgen in blauw, wit, rood en oranje. Ga naar rubenrobijn.nl voor de mooiste aventurijn sieraden voor jou.